Flera personer släpps från Migrationsverkets förvar – På grund av vägglöss

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild Migrationsverket
  • Måndag 29 jan 2018 2018-01-29
E-post 779

VÄSTRA GÖTALAND På grund av vägglöss på en av Migrationsverkets förvar släpps flera personer fria. Förvaret i Kållered är samma som det uppdagades att det bedrevs prostitution i.

Migrationsverkets förvar i Kållered gick idag, måndag den 29 januari, ut med uppgifter om att en av avdelningarna har drabbats av vägglöss. På grund av detta kommer flera personer bli frisläppta, uppger Sveriges Radio.

– Ingen kan bo kvar på avdelningen, säger Lisa Danlinger, presstalesperson på Migrationsverket, till Sveriges Radio.

Migrationsverkets förvar används som lokaler för att placera personer i vänta på att verkställa deras utvisningsbeslut. Efter avslöjandet om att det finns vägglöss i Kållered har det fattats beslut om att drygt tjugo personer måste flyttas till andra förvar.

Det var endast en vecka sen det uppdagats att på samma förvar har det bedrivits prostitution. Två unga ryska tjejer på förvaret ska ha bedrivit dessa aktiviteter.

LÄS ÄVEN: Prostitution bedrevs hos Migrationsverkets förvar

Några av de boende på förvaret ska enligt uppgifter nu släppas fria. Det enda kravet är att de personer som nu släpps fria ska regelbundet söka upp Migrationsverket. Det ska röra sig om fyra personer som har släppts från förvaret.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag