Flera storbråk på fredagskvällen mellan ”grupperingar”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 9 Nov 2019 2019-11-09
E-post 325

LINKÖPING/OXELÖSUND Ungefär samtidigt på fredagskvällen inträffade två storbråk i Linköping och Oxelösund. I båda fallen kan polisen inte säga vilka som slogs och varför.

Larmen om bråken tycks ha kommit exakt samtidigt, klockan 20.42. I centrala Linköping ska ett 30-tal personer ha slagits med varandra. Två personer greps på plats varav den ena anhölls vid midnatt för misshandel och försök till grov misshandel. Den andra släpptes under natten.

Bakgrunden till slagsmålet är oklar.

– Det verkar vara två grupperingar som har bråkat med varandra. Sammanhanget vet jag inte riktigt. Det verkar ha varit någon fest i närheten, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Även i Oxelösund ska ett 30-tal personer i ”olika grupperingar” ha bråkat. En man i 45-årsåldern påträffades skadad och fördes till sjukhus. En misstänkt gärningsman i 25-årsåldern greps i en bostad en bit därifrån och anhölls senare för synnerligen grov misshandel.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag