Flicka begärs häktad efter sprängdåd i Malmö

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Fredag 28 maj 2021 2021-05-28
E-post

MALMÖ Fyra personer misstänks ha begått ett sprängdåd i Malmö tillsammans på söndagen. Två av dem är tonårsflickor och åklagaren begärde en av dem häktad på fredagen.

På söndagen exploderade en sprängladdning utanför en livsmedelsbutik i området Lindängen i Malmö. Fyra personer är misstänkta för att ha utfört dådet tillsammans:

• En man i 20-årsåldern häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Enligt tingsrättens handlingar är han medborgare i Somalia och har tidigare dömts för ett rånförsök.

• En till man i 20-årsåldern begärdes häktad på fredagen. Även han uppges vara medborgare i Somalia och förekommer i sju avsnitt i brottsregistret. Bland annat har han dömts för rån och grovt vapenbrott.

• På fredagen begärdes också en flicka i 15-årsåldern häktad. Hon har ett arabiskt klingande namn men är svensk medborgare och förekommer inte i belastningsregistret.

• En till tonårsflicka var tidigare frihetsberövad men har släppts på fri fot. Hon är fortfarande misstänkt men misstankarna har försvagats.

– De fakta som finns i utredningen menar jag utgör sannolika skäl för att de har gjort det här tillsammans, säger kammaråklagare Tomas Olvmyr.

Han vill inte gå in närmare på vad de kan ha haft för motiv till dådet och vad de fyra har för relation till varandra.

– Samtliga förnekar brott, säger Olvmyr.

Häktningsförhandlingarna för de två som har begärts häktade kommer att äga rum under fredagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag