Flygpassagerare beställde vegansk frukost – fick en ynka banan

Foto: Kris_Chari / Flyertalk
  • Söndag 26 feb 2023 2023-02-26
E-post

En flygpassagerare på väg till Japan beställde en vegansk frukost när denne flög business class med Japan Airlines. Till sin stora förtret fick personen då nöja sig med en ynka banan och ett par pinnar, rapporterar The Independent.

Det var på ett flyg från Indonesiens huvudstad Jakarta som resenären fick den mycket simpla måltiden kort efter att planet lyft från marken.

flygforumet Flyertalk skriver användaren Kris_Chari – vars identitet inte framkommer i The Independents artikel – om den minst sagt spartanska frukosten.

”Innan avgången idag bekräftade min flygvärdinna att jag hade beställt VGML (en vegansk måltid, reds. anm.) och att min frukost var en banan, varpå jag felaktigt antog att hon menade att frukosten skulle inkludera en banan”, skriver resenären i ett inlägg från i tisdags.

Läs även: Skulle ta flyget – med pistol i handbagaget

Personen framhåller att det var en väldigt god banan – en av de bästa hen har haft om sistone – men att den kändes mer lämplig som ett mellanmål än en hel måltid.

Enligt The Independent är det inte ovanligt att veganska måltider är undermåliga på passagerarflyg. Bland annat skriver tidningen om ett fall då resebloggaren Miriam Porter på ett flyg med Air Canada flera gånger efterfrågade vegansk mat, men fick nöja sig med en flaska vatten.

The Independent skriver att man har sökt Japan Airlines för en kommentar.

Läs även: Här får flygpassageraren stryk av Mike Tyson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag