Före detta SD-kollegan: Hanna Wigh betalade mig för att attackera hennes hem

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 30 nov 2017 2017-11-30
E-post 4710

FALKÖPING ”Hon swishade mig 2500 och sen gick jag dit mitt i natten vid tio-tiden någon gång. Jag smashade rutorna på bilen och sen slängde jag in brandsläckaren genom fönstret”, säger en före detta partiaktiv Sverigedemokrat. Han berättar för Nyheter Idag att han attackerade Hanna Wighs hem mot betalning, men att han senare kommit i konflikt med Wigh varför han nu vill berätta som det är.

Natten mellan den 30 september och den första oktober attackerades riksdagsledamoten Hanna Wighs hem. Bara dagar tidigare kom beskedet att Hanna Wigh lämnar Sverigedemokraterna och blir politisk vilde. I attacken blev en bil skadad och en brandsläckare kastades in i ett fönster. Flera medier har tidigare rapporterat att en man med bakgrund i SD misstänks för attacken.

Påstår att han fick betalt av Hanna Wigh för att attackera

Nyheter Idag har varit i kontakt med den man som säger sig ha attackerat Hanna Wighs hem. Han har tidigare varit aktiv i SD och nyligen blev han intervjuad av den nazistiska sajten Nordfront där han berättar att Hanna Wigh överförde 2500 kronor i betalning för att utföra attacken. Bilder från mannens mobiltelefon, där swish-betalningen syns, har publicerats av Nordfront.

Syftet med attacken var bland annat en del i ett politiskt spel, men även att Hanna Wigh skulle få livvakter från säpo.

– Hon ville ha det för att hon tyckte det vore en bra markering att ha livvakter. Det var själva syftet, att få livvakter, säger han till Nyheter Idag.

En bra markering mot vad?

– Mot den mannen hon anklagar för sexofredande i SD.

Vidare förklarar mannen att Wigh haft en politisk konflikt med andra i SD och det är i den konflikten som det politiska spelet kommer in i bilden. Attacken skulle gynna Hanna Wigh i detta, säger mannen. Han berättar också att Hanna Wigh själv har förberett attacken genom att placera ut en yxa och en brandsläckare. När mannen sedan använder dess föremål i attacken ska han ha skadat sig och blodvite ska ha uppstått.

– Hon swishade mig 2500 och sen gick jag dit mitt i natten vid tio-tiden någon gång. Jag smashade rutorna på bilen och sen slängde jag in brandsläckaren genom fönstret. Tyvärr råkade jag bloda ner, det var ju klantigt. Handsken sprack.

Han berättar för Nyheter Idag att han sedan tidigare är ”daktad”, vilket betyder att polisen sedan tidigare har uppgifter som fingeravtryck och annan information om honom. Därav tror han att blodspåren, genom DNA, går att härleda till honom. För att han skulle undkomma rättvisan hade Hanna Wigh lovat honom att ordna så han kan åka till Litauen istället, berättar han. Men sedan ska Hanna Wigh svikit honom varför han nu är arg på Wigh.

Mannen säger även att han hade ingen framtid i SD varför han där och då tyckte det var lika bra att hjälpa Hanna Wigh. Motivet från hans sida var också till viss del politiskt då även han var arg på människor i partiet.

– Jag var förbannad, då hänger man på liksom, säger han.

Efter attacken upplever mannen att Hanna Wigh har svikit honom, varför han nu är arg på henne. Det är skälet till varför han träder fram och berättar att det var han som utförde attacken. Hon ska bland annat ringt polisen och fått honom inspärrad, säger han.

Wigh vill inte kommentera

Nyheter Idag har även sökt Hanna Wigh på torsdagskvällen för att höra hennes version. Hon säger att det är en pågående förundersökning och att hon inte vill kommentera något. Vi ber henne ändå svara på vad swish-betalningen om 2500 kronor avser.

– Det står i förundersökningsprotokollet, säger Hanna Wigh till Nyheter Idag.

Innan samtalet avslutas säger hon att ”Mattias blir säkert skitglad, ha en trevlig kväll”. Troligen syftar hon på Mattias Karlsson, gruppledare i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag