Förskola brinner i Husby – Knallskott kastades mot brandkår

Här brinner en skola i Rinkeby vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild. Foto: Stefan Reinerdahl
  • Torsdag 30 okt 2014 2014-10-30
E-post 1455

STOCKHOLM En förskola brinner på Oslogatan i Husby och enligt polisen är det en fullt utvecklad brand. När räddningstjänsten anlände till platsen var det oroligt. – Inledande uppgifter säger att det kastats knallskott mot brandmännen, säger Carina Andersson, KC-befäl vid stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Under natten till torsdagen arbetade räddningstjänsten med att släcka en brand på en förskola på Oslogatan i stockholmsförorten Husby. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det vara en fullt utvecklad brand. När Nyheter Idag ringer polisen får vi veta att det varit oroligt i området.

– Det finns rapporter om att det kastats knallskott i området. Inledande uppgifter säger att det kastats mot brandmännen, men ingen har blivit skadad, säger Carina Andersson, KC-befäl vid Stockholmspolisen.

När Nyheter Idag talar med polisen är klockan tre på natten till torsdagen och Andersson förklarar att det fortfarande brinner på Oslogatan men att räddningstjänsten kunnat trappa ner sina styrkor. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för händelsen.

– Det finns inga uppgifter om varken några gripna eller några vittnen, berättar Andersson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag