Förslaget om att erbjuda gratis abort för utländska kvinnor – Miljöpartiet har ingen aning om vad det kostar

Maskrosen är miljöpartiets symbol. Foto: Flickr.
  • Onsdag 4 apr 2018 2018-04-04
E-post 256

STOCKHOLM Alla världens kvinnor som lever i länder med restriktiv abortlagstiftning ska, om Miljöpartiet får igenom sitt förslag, få subventionerad abort i Sverige. Nyheter Idag har intervjuat Miljöpartiet om hur man tänkt sig finansieringen. Här är ett kortare utdrag ur en längre PLUS-intervju.

Kortare utdrag Från plusartikel

Detta är ett kortare utdrag från den fullständiga intervjun som publiceras i form av en plusartikel. Längst ner i denna artikel finns en länk till plusartikeln. Genom att bli plusprenumerant tar du inte bara del av hela intervjun, du stödjer även Nyheter Idags oberoende journalistik.

Nyheter Idag har ringt upp Miljöpartiets pressekreterare Sofia Guerrero för att få svar på hur många som omfattas av Miljöpartiets förslag samt hur det ska finansieras.

Ungefär hur mycket beräknar ni att det kommer kosta?

– Det är ju ett förslag som är väldigt svårt att räkna på, eftersom det är illegal verksamhet och det är därför vi vill hjälpa de här kvinnorna. Så mörkertalet är ju stort, vilket gör att det är i stort sätt omöjligt att göra en beräkning.

+PLUS:  ”Omöjligt att göra en beräkning”: MP svarar hur de ska finansiera aborter för utländska kvinnor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag