Främmande män bröt sig in på boende för ukrainska flyktingar

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Lördag 19 mar 2022 2022-03-19
E-post 517

ÖREBRO En grupp kvinnor och barn som flytt kriget i Ukraina fick ovälkommet besök på det vandrarhem de bor på i Örebro. Till P4 Örebro berättar tre ukrainska kvinnor att minst två olika grupper främmande män försökte bryta sig in på deras boende – under en och samma natt.
– De sa att Sverige var ett säkert land, men jag har inte sett det, säger ukrainskan Oksana i inslaget.

En annan av de ukrainska kvinnorna – Marina – berättar via tolk för P4 Örebro att männen bankade aggressivt på dörren och gestikulerade för att bli insläppta.

Marina öppnade inte för dem. Men senare under natten lyckades de bryta sig in och tog sig då till den tredje ukrainskan Valentinas sovrumsdörr, som de bankade aggressivt på. Hon var då ensam med sina två små barn.

Senare på natten försökte ännu en grupp män ta sig in på vandrarhemmet.

Oksana berättar att händelserna har gjort henne och de andra kvinnorna rädda och att hon egentligen inte vill bo i Sverige.

– Jag vill inte bo här för jag är rädd. Det är inte farligt som i mitt land, men fortfarande farligt.

Läs även: Migranter från Irak och Nigeria misstänks ha våldtagit 18-årig ukrainska på flyktingboende

I ett mejl till Nyheter Idag skriver P4 Örebros reporter Jakob Odelstad att signalementen som kvinnorna gav på männen var ”rätt vaga”. Detta eftersom det var mitt i natten och mörkt.

Vidare uppger Odelstad att det gjordes en polisanmälan om försök till inbrott. Han vet emellertid inte om polisen anlände till platsen.

”Osäker på om polisen verkligen var där eftersom de hade väldigt lite att gå på men de hade pratat på telefon med någon där som kunde engelska i alla fall”, skriver han i mejlet.

Nyheter Idag har varit i kontakt med polisen som inte lyckas hitta den aktuella anmälan. Nyheter Idag söker också vandrarhemmet som kvinnorna bor på.

Läs även: Majoritet av sverigedemokrater vill ta emot ukrainska flyktingar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag