Franskt höghastighetståg urspårat – Fem döda

Flera bilder från platsen publiceras i sociala medier. Foto: Twitter
  • Lördag 14 Nov 2015 2015-11-14
E-post 14

FRANKRIKE På lördagseftermiddagen spårade ett höghastighetståg ur i Frankrike. Fem personer uppges ha omkommit och sju personer skadats, enligt uppgifter i medier.

Höghastighetståget var enligt Le Figaro ett testtåg av typen TGV. Det spårade ur utanför den franska staden Strasbourg, nära gränsen till Tyskland. Tåget har delvis lagt sig över en å och på bilder som sprids i sociala medier syns räddningsarbetare bland annat arbeta med små båtar för att nå vraket efter höghastighetståget.

I samband med urspårningen ska tåget ha fattat eld. Hittills rapporteras att fem personer är döda och sju personer är skadade. Det finns i nuläget inga uppgifter som pekar på att händelsen har något samband med det stora terrorattentatet som skakade Paris under fredagskvällen.

På Twitter publiceras bilder tagna från luften som visar förödelsen efter urspårningen. Flera vagnar ligger bredvid rälsen i närheten av en bro som korsar en å. På samma bild syns även rökpelare efter bränder i samband med olyckan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag