Frick anlitar Lamotte som influencer för kärnkraft

  • Torsdag 28 jan 2021 2021-01-28
E-post 1926

”Medan de flesta företag inte vågar stödja mitt arbete offentligt så har nu ett företag valt att backa mig”, skriver journalisten och opinionsbildaren Joakim Lamotte. Han har nu anlitats som influencer på uppdrag av karnkraft.se, ett bolag som grundats av Chang Frick.

Med parollen ”Go nuclear” uppmanar journalisten och opinionsbildaren Joakim Lamotte sina följare i sociala medier att byta elavtal till karnkraft.se. Elhandelsbolaget Svensk Kärnkraft AB är grundat av Chang Frick och är i praktiken ett systerföretag till Nyheter Idag.

– Jag tittade på hur Aftonbladets ägare Schibsted gör. De driver Kundkraft som också säljer elavtal. Då tänkte jag att det finns ju många där ute som kanske är intresserade av ett liknande erbjudande, men med en annan slags värdegrund, förklarar Frick.

Istället för vind eller sol är fokus föga förvånande att sälja el från just svenska kärnkraftverk. Men syftet med elbolaget är inte bara att sälja elavtal utan även att opinionsbilda. I stort sett alla andra elhandelsbolag pratar i sin kommunikation om andra energislag, trots att kärnkraft är fritt från koldioxid.

Tanken är att kunna påverka både politiker och marknaden genom att samla många elkunder i ett bolag som enbart säljer kärnkraft.

– Det blir en viktig signal till beslutsfattare. I slutändan gynnar det alla eftersom kärnkraft är en garanti för stabil och billig elförsörjning.

”Lamotte ett självklart val”

Att anlita just Joakim Lamotte som influencer till ett elbolag kan tyckas udda, men det finns flera goda argument enligt Frick. Det ena är att Lamotte når en mycket stor målgrupp, och det är en målgrupp som Frick bedömer redan är positiva till kärnkraft.

Men det finns även andra skäl för Frick att anlita Lamotte.

– Som han själv skriver på Facebook är det många företag som inte vågar stödja hans arbete offentligt. Jag tycker det är synd. Vi behöver komma bort ifrån den här intoleransen där bara en viss typ av offentliga personer kan få extra intäkter av företag. Där är Lamotte ett självklart val.

Joakim Lamotte själv är mycket nöjd över samarbetet där han nu hjälper till att ragga elkunder till Fricks kärnkraftsbolag.

”Detta är fantastisk och dessutom levererar företaget något som jag står bakom till hundra procent, nämligen miljövänlig el från kärnkraft”, skriver han på Facebook.

Men det finns även kritiker till att Frick och Lamotte samarbetar. På Twitter ifrågasätter den frilansande journalisten Kolbjörn Guwallius om Lamotte kan anses vara oberoende när han samtidigt är reklampelare åt ett elbolag ”som dessutom är kopplat till slasksajten Nyheter Idag”.

Vill du också stödja svensk kärnkraft och Joakim Lamotte? Klicka här för att anmäla byte av elavtal till svensk kärnkraft!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag