Frick svarar på Vattenfalls SD-attack genom att ta deras kunder

Chang Frick, ägare och grundare av Nyheter Idag.
  • Tisdag 4 maj 2021 2021-05-04
E-post 1821

Sverigedemokrater är rasister. Och högermänniskor, som är positiva till SD-samarbete, är moraliskt tvivelaktiga. Ungefär det meddelade Vattenfall via sin presschef Natalie Siel tidigare i dag på Twitter. Nu svarar Chang Frick genom att uppmana energijättens kunder att byta till elbolaget Svensk Kärnkraft.

Det var sajten Samhällsnytt som först uppmärksammade att Vattenfalls presschef Natalie Siel gick till attack mot SD i synnerhet och högermänniskor i allmänhet. I en kommentar om en debatt mellan Benjamin Dousa med bakgrund i Moderaterna och Joar Forsell från Liberalerna kallade hon SD för ”rasister”.

Tweeten, som senare raderades, uppmärksammas av SD-riksdagsledamoten Martin Kinnunen.

Frick uppmanar Vattenfalls kunder att byta till hans kärnkraftsbolag

I sociala medier har Vattenfall mött flera kritiska reaktioner. ”Vattenfall kommer att väljas bort som elleverantör inför nästa avtal”, skriver en Twitteranvändare med anledning av utspelet.

Men Chang Frick, som grundat både Nyheter Idag och elbolaget Svensk Kärnkraft AB, ser affärsmöjligheter. I ett pressmeddelande på karnkraft.se berättar bolaget att de är beredda att ”hjälpa” Vattenfall genom att ta över deras befintliga kunder med högersympatier.

Delägaren Johan Varland förklarar närmare hur bolaget resonerar.

– Vi har beslutat att lägga konkurrensen oss emellan åt sidan och istället sträcka ut en hand till Vattenfall. I solidarisk anda är vi beredda att ta över de kunder som uppenbart inte passar in i Vattenfalls värdegrund, säger Johan Varland, delägare i Svensk Kärnkraft AB.

Vidare berättar Varland att Svensk Kärnkraft är ”ett elbolag specialiserat på just SD-väljare, högermänniskor och kapitalister”.

Tidigare har Svensk Kärnkraft använt frilansjournalisten Joakim Lamotte i sin marknadsföring. Som en del i den kampanjen lät Chang Frick tillverka en 2,5 ton tung staty av Lamotte iförd skyddsväst och hållandes i en dammsugare. Statyn ställdes ut framför LO-borgen i centrala Stockholm.

Vill du stötta svensk kärnkraft och alternativa medier som Nyheter Idag? Klicka här för att byta elavtal – inga bindingstider eller krångliga avtal!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag