Fridolin på besök i Ungern för att förbättra Sverigebilden: ”Inte okej att Sverige används som argument”

Faksimil: Youtube
  • Tisdag 27 mar 2018 2018-03-27
E-post 1811

I den ungerska valrörelsen lyfts Sverige fram som ett avskräckande exempel när det kommer till migration och integration. Det ska Gustav Fridolin (MP) råda bot på. Han har begett sig till Ungern för att förbättra Sverigebilden. 
– Bilden av att Sverige, när vi var med och tog emot väldigt många människor på flykt, ändå har en positiv utveckling när det kommer till ekonomi och arbete, den behöver faktiskt också finnas här, säger Gustav Fridolin (MP).

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin är på besök i Ungern för att förbättra Sverigebilden. Det uppger Sveriges Radio. 

I ungerska valrörelsen lyfts nämligen Sverige fram som ett avskräckande exempel på hur man kan bedriva migrations- och integrationspolitik. Det är inte okej, enligt Fridolin.

Han har nu begett sig till Ungern för att förbättra Sverigebilden.

– Bilden av att Sverige, när vi var med och tog emot väldigt många människor på flykt, ändå har en positiv utveckling när det kommer till ekonomi och arbete, den behöver faktiskt också finnas här, säger Gustav Fridolin (MP) till SR. 

Enligt Fridolin kan man prata om Sverige som ett avskräckande exempel men man kan också välja att hylla Sverige för sin humanitära flyktingpolitik.

Ungerns migrations- och integrationspolitik skiljer sig väldigt mycket från svensk. Medan Sverige lyfts fram som skräckexempel av ungerska regeringen lyfts Ungern fram som skräckexempel av svenska politiker. Sveriges statsminister Stefan Löfven har tidigare pekat ut Ungern och Polen som bromsklossar i vägen för den flyktingpolitik Sveriges regering vill föra i EU.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag