Frisör slogs blodig efter missnöje med lugg

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 22 nov 2023 2023-11-22
E-post 0

En kvinna blev missnöjd med luggen hon fick på en frisörsalong i Svedala. Nu misstänks hennes pojkvän och hans kumpan för misshandel och försök till utpressning efter ett våldsamt och hotfullt besök på salongen, rapporterar Sydsvenskan.

En kvinna blev missnöjd med den lugg hon fick klippt på frisörsalongen Klipperiet Hair & Barber i Svedala, och återkom till salongen i sällskap av sin pojkvän. Frisören erbjuder sig då att justera klippningen, men paret kräver istället pengarna tillbaka.

Salongen går inte med på det, och får då nytt besök, den här gången av den missnöjda kvinnans pojkvän och en av hans vänner. Pojkvännen hotar med att ”förstöra salongen”, och ger frisörsalongen två veckor på sig att betala den påhittade skulden, enligt salongens polisanmälan samt ett inlägg i sociala medier från salongen.

När en av frisörerna ber pojkvännen att lugna ner sig svarar hans kumpan med att slå henne i pannan med en läskburk. Bilder som publiceras med inlägget på sociala medier visar att kvinnan fick ett djupt blödande jack över ena ögat. ”Situationen är högljudd, obehaglig och kaotisk”, skriver salongen.

Inlägget om händelsen har delats hundratals gånger. ”Styrkekramar”, ”Ta hand om er” och ”Fruktansvärt att behöva bli utsatt för både hot och våld på sin arbetsplats”, skriver kunder och Svedalabor bland annat i kommentarfältet.

Sydsvenskan har varit i kontakt med salongens ägare, som hänvisar till informationen som delats i sociala medier.

– Det är okej, men vi är väldigt rädda, säger hon till tidningen.

Polisen utreder händelsen som misshandel och försök till utpressning. Kommunpolisen Paul Nilsson säger till Sydsvenskan att de båda misstänkta männen, som är i 20-årsåldern, är kända av polisen sedan tidigare. Under måndagen hade dock ingen av de misstänkta gripits.

– Det finns många vittnen. Det pågår en utredning, nu gäller det att förebygga så det inte blir något mer och stötta frisörerna, säger Paul Nilsson till Sydsvenskan.

– Det här är inte vad Svedalaborna är vana vid. Som tur är är den här typen av ärenden inget som händer ofta, fortsätter han.

Läs även: EPA-gäng misshandlade kvinna på hamburgerrestaurang

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag