Frustrerad polis berättar att mordmisstänkt släpptes i frihet

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 10 mar 2018 2018-03-10
E-post 565

SVERIGE Från Twitterkontot tillhörande Yttre befäl Södermalm berättar Viktor Adolphson hur en gripen mordmisstänkt, som försökt mörda sin flickvän, släpps i frihet. Dagen efter grips han igen utanför flickvännens bostad.

”Det känns smått obegripligt”, summerar Adolphson på Twitter när han kortfattat återger sina upplevelser som polis. Han berättar en person greps för mordförsök på sin flickvän, men släpptes kort därpå i frihet.

En dag senare grips samma man igen, utanför flickvännens bostad. ”Som tur var hade hon dock innan lämnat platsen”, skriver Adolphson och är samtidigt öppen med sin frustration.

”Fylls av frustration på randen till rent raseri över denna tandlöshet”, skriver han.

Tweeten från Adolphson har fått mycket stor spridning i sociala medier och även den före detta polismannen Mustafa Panshiri delar med sig av en liknande erfarenhet.

”År 2013 var jag nyexaminerad polis. En ung man sprang ifrån oss i samband med en kontroll. Min kollega och jag sprang ikapp honom. När vi fick tag i honom lyckades han ge mig en smocka så jag tappade en tand och fick sys under hakan. Den misstänkte hade 30 gram kokain i fickan och ett utvisningsbeslut. Nästa dag när jag började passet hade mannen släppts på fri fot av åklagaren”, berättar Panshiri.

Ett dygn senare är emellertid Adolphson något lugnare i sitt twittrande, även om han fortfarande inte helt släppt tankarna på den mordmisstänkte mannen som släpptes i frihet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag