Fyra skadade vid ny skjutning nära dagis i Göteborg

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 4 sep 2017 2017-09-04
E-post 315

GÖTEBORG En man sköts och ytterligare tre skadades i en skjutning och misshandel i Tynnered i Göteborg under söndagskvällen. Händelsen rubriceras som försök till mord och misshandel.

Vid halv tio-tiden igår kväll larmas polis och ambulans till Björkhöjdsgatan i Västra Frölunda. I närheten av ett dagis har en man blivit skjuten och ytterligare tre misshandlats. Alla fyra är i 20-årsåldern.

– De är i samma ålder allihop, säger polisens presstalesman Hans Lippens till Nyheter Idag.

Männen förs till sjukhus för vård där de ännu vid niotiden på måndagen vårdas för sina skador.

– Alla fyra är kvar, säger Lippens efter att ha frågat sina kollegor.

Insatschefen Morten Gunneng sade till GP under söndagskvällen att polisen inte utesluter ett samband med stadens gängkriminalitet.

– Vi vet inte riktigt. Det är en del av förundersökningen vilka grupperingar de eventuellt skulle tillhöra eller om det är löst sammansatt, säger Lippens till Nyheter Idag.

Enligt Sahlgrenska sjukhusets pressjour är den skjutne mannen allvarligt skadad medan de övriga tre är mer lindrigt skadade. Vilka skador de tre män som inte blev skjutna har vill Hans Lippens inte närmare gå in på.

– Jag kan inte uttala mig om det ännu, säger han.

Den skjutne mannen har ännu inte hörts av polisen och man har heller inte gripit någon med anledning av händelsen. Det fanns emellertid flera personer på platsen vid skjutningen och misshandeln och det finns vittnen till händelsen.

– Flera vittnen kanske man får höra flera gånger under dagen idag. Teknisk undersökning pågår på platsen med tanke på ljusförhållandena. Det är det som vi gör nu då, och dörrknackning, säger Hans Lippens.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag