Gab stödjer antisemitisk aktivist

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 23 Dec 2019 2019-12-23
E-post 113

Det sociala mediet Gab, som lanserades som ett socialt medium för yttrandefrihet, har tagit ställning för den högerradikala antisemiten Nick Fuentes från Gabs officiella Twitterkonto.

Detta med anledning av en konflikt mellan Fuentes och den konservativa krönikören och poddaren Ben Shapiro, där Fuentes med sina anhängare filmat och följt efter den praktiserande juden Shapiro när han promenerade med sin familj.

Nick Fuentes är mannen bakom alt-right-gruppen ”Groyper army”, som bedriver ett kulturkrig mot vad man ser som ”falska” konservativa, det vill säga konservativa som är positiva till Israel och toleranta mot homosexuella.

Från det officiella Gab-kontot på Twitter – som oftast rattas av grundaren Andrew Torba – har det postats en video med Fuentes och smutskastning av Shapiro.

Gab startades 2016 av Andrew Torba och man kallar sig själv för ett ”socialt nätverk för utvecklare och skapare som tror på yttrandefrihet, individuell frihet och ett fritt flöde av information online”.

Läs även: Sociala nätverket Gab snart online igen efter nersläckningen

Memri, som vanligtvis kartlägger antisemitism och islamism i media i Mellanöstern, har kartlagt Fuentes antisemitiska uttalanden på meddelandetjänsten Telegram. Bland annat har Fuentes skrivit att republikanska partiet i USA ”styrs av judar, ateister och homosexuella”.

Läs även: Riksdagskandidat för AfS sätter antisemitiskt klistermärke på pendeltåget: ”En näsa som är väldigt typisk för en viss typ av människor”

Läs även: Misshandlad journalist hade kopplingar till våldsam högergrupp

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag