Gäng drev falsk polisstation i åtta månader

Från National Police Memorial and Museum i Indien. Bild: Pulakit Singh/CC BY-SA 4.0
  • Lördag 20 aug 2022 2022-08-20
E-post 92

Ett kriminellt gäng i den indiska staden Banka har avslöjats med att driva en falsk polisstation från ett hotell under åtta månaders tid, rapporterar Hindustan Times.

Den falska polisstationen bedrevs från Anurag Guest House bara ett stenkast ifrån Bankas riktiga polisstation, och bedragarna avslöjades efter att en äkta polis upptäckt att de falska poliserna hade fel märke på sina pistoler.

Bedragarna använda falska uniformer till att lura lokalbefolkningen att betala olika mutor, dels för olika pågående projekt i staden men också från personer som hoppades få arbete hos polisen eller på andra myndigheter.

Polisen i Banka har beslagtagit pistoler, fyra polisuniformer, checkhäften, falska id-kort och annat material och gripit fem personer, av vilka två är kvinnor, misstänkta för olika bedrägerier.

Bedragarnas misstänkta ledare är fortfarande på fri fot, och polisen utreder vilken roll ägarna till Anurag Guest House har haft i bedrägeriet.

Läs även: Elefant trampade ihjäl kvinna – kom på begravningen och trampade på liket

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag