Gängstormning mot afghanskt konsulat – gav sig på polis med kniv

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 4 apr 2018 2018-04-04
E-post 1100

LIDINGÖ Ett gäng tog sig in på ett afghanskt konsulat på ett okontrollerat sätt så polisen var tvungna att avvisa dem. Under tumulten blir en av personerna upprörda och drar en kniv för att attackera polisen, men ramlar och tappar kniven.

På morgonen onsdagen den 4 april stormades ett afghanskt konsulat i Stockholm av ett gäng. Ett stor antal människor ska ha försökt ta sig in och en man ska även försökt attackera polisen med en kniv, uppger Expressen.

Det var på ett afghanskt konsulat på Lidingö utanför Stockholm som tumult utbröt. Flera människor ska ha försökt ta sig in på konsulatet på ett okontrollerat sätt och därför var polisen tvungna att avlägsna personerna från platsen. En av personerna i gänget ska då ha blivit upprörd och dragit kniv.

Den knivbeväpnade mannen försökte göra ett utfall mot polisen men halkade och tappade kniven.

– Stämningen på området är nu lugnt, och mannen har gripits, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson till Expressen.

Den knivbeväpnade mannen misstänks nu för försök till grov misshandel. Ingen ska ha skadats i samband med gängstormningen och knivattacken.

Senaste händelsen i samband med Afghanistan var när de afghanska sittdemonstranterna marscherade mot Afghanistans ambassad på Lidingö.

LÄS ÄVEN: Illegala afghaner demonstrerar mot att Afghanistan hjälper Sverige utvisa dem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag