Grannar överklagar böneutrop i Växjö: ”man ej har frågat närliggande och berörda fastigheter”

Växjö moské. Foto: Google
  • Onsdag 16 maj 2018 2018-05-16
E-post 2035

VÄXJÖ Polisen har beslutat att tillåta Växjö moské ha böneutrop varje fredag på 110 decibel. Ett beslut som fattades utan att låta grannar i området få säga sitt, därför väljer nu grannar till moskén att överklaga beslutet.

Efter att Växjö moské beviljats böneutrop väljer nu grannar till moskén att överklaga beslutet hos polisen då de anser att det inte har fattats med hänsyn till de som bor nära moskén och som påverkas av böneutropet, uppger SVT Nyheter.

De grannar som överklagar upprörs av att polisen har genomfört detta beslut utan att rådfråga de som drabbas av ljudnivåerna över huvud taget.

”Vi tycker detta beslut inte är rätt hanterat då man ej har frågat närliggande och berörda fastigheter innan man fattar ett sådant viktigt beslut som inkräktar på vårt hem” skriver de i överklagandet, uppger SVT Nyheter.

Växjö kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd rekommenderade att grannarna skulle få lämna synpunkter om böneutrop innan polisen fattade sitt beslut men polisen valde att godkänna förfrågan om böneutrop ändå.

LÄS ÄVEN: Polisen struntade i att fråga grannarna om böneutropet – ”ska hanteras snabbt och billigt”

Det har tidigare rapporterats om hur polisen har ignorerat innehållet i böneutrop och endast tagit i hänsyn ljudnivåerna. Polisen låter moskén ha böneutrop en gång i veckan på 110 decibel.

Tolken och debattören Bassam Al-Baghdady har tidigare skrivit om hur Växjö moské sprider hat mot judar och kristna på deras sociala medier.

PLUS: Tolk: Växjö moské sprider hat mot kristna och judar på Facebook

PLUS: ”Kommer att skapa ett ghetto för de extrema”: Beslut om böneutrop får kritik av tolk och debattör

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag