Gratis coronatester till alla i Los Angeles

Foto: Public Domain
  • Torsdag 30 apr 2020 2020-04-30
E-post 280

LOS ANGELES Den amerikanska storstaden Los Angeles borgmästare Eric Garcetti meddelar på Twitter att alla invånare i staden nu erbjuds gratis testning för covid-19.

Eric Garcetti skriver att Los Angeles är den första stora staden i landet som erbjuder covid-19-testning till alla sina invånare, även de som inte har några symtom. Man prioriterar dock patienter som uppvisar symtom.

– Många personer som smittar vet inte att de har sjukdomen – det är därför den är så dödlig, sade borgmästaren på en presskonferens på onsdagen enligt Business Insider. Han menar att det därför viktigt att alla som vill testas ska ha möjlighet till det.

Enligt Business Insider har över 140 000 människor testats i Los Angeles under den senaste månaden, och man har kapacitet att testa ytterligare 18 000 varje dag. Staden har närmare fyra miljoner invånare.

Fram till tisdagen hade knappt 120 000 prover analyserats i Sverige enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik.

Läs även: Allard: Sänk lönen för politiker och höga tjänstemän – höj lönen för vård- och omsorgsanställda

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag