Greta sjöng duett med Håkan Hellström

Bild: Stefan Müller / possan (Flickr) / CC BY 2.0
  • Lördag 27 aug 2022 2022-08-27
E-post

På fredagen hade Håkan Hellström sin tredje spelning på Ullevi i Göteborg i sommar. Då intog Greta Thunberg och hennes aktivistvänner från rörelsen ”Fridays for Future” scenen för att hålla tal till publiken. Thunberg bjöd dessutom på en duett med artisten.

Väl på scen uppmanade Thunberg och de andra aktivisterna till klimatstrejk.

– Klimatkrisen kräver solidaritet och klimatkrisen kräver att vi lyssnar på forskningen och de mest drabbade. Politiker och andra makthavare måste agera nu. Vi kräver att de agerar nu, vi kommer fortsätta tills det sker. Vi tänker inte ge upp kampen, vi kommer inte ge upp kampen. Det kommer aldrig vara över för oss, sade Thunberg och hänvisade till en känd Hellström-låt.

Därefter tog Håkan Hellström återigen plats i rampljuset och tillsammans sjöng han och Greta Thunberg låten ”Tillsammans i mörker”. Duon fick motta stort jubel från publiken.

Se duetten nedan.

Greta Thunberg har även tidigare uppträtt med sångnummer på scen. Förra året sjöng hon på klimatgalan Climate Live Sweden i Stockholm, uppger Expressen.

Läs även: Greta Thunberg rasar mot gruva: ”Rasistisk”

Läs även: I skuggan av Greta – här är dagens klimataktivister

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag