Greta Thunberg tillbaka i rampljuset – deltar i panel om coronavirus

Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2020 – Källa: EP
  • Torsdag 14 maj 2020 2020-05-14
E-post 1862

STOCKHOLM Greta Thunberg har tidigare gjort sig känd som klimataktivist. Nu är hon aktuell som deltagare i en livesänd panel – ”Facts and Fears” – om coronaviruset i den amerikanska nyhetskanalen CNN.

På onsdagen meddelade nyhetskanalen CNN att man bjudit in klimataktivisten Greta Thunberg till en livepanel om coronaviruset.

Programmet heter Coronavirus: Facts and Fears och leds av CNN-ankaret Anderson Cooper tillsammans med Sanjay Gupta, läkare och medicinsk reporter på CNN.

Läs även: Weidmo Uvell om Morgan: ”Vill göra vad han kan för att strypa åsikterna på nätet”

Förutom Greta Thunberg består panelen av USA:s tidigare hälsominister Kathleen Sebelius och den förre chefen för amerikanska smittskyddsmyndigheten, CDC, Richard Besser.

Greta Thunberg slog igenom medialt hösten 2018 när hon tog ledigt från skolan och ”strejkade” för klimatet vid Mynttorget utanför riksdagen. Senare har Thunberg deltagit i demonstrationer med den radikala organisationen Extinction Rebellion, som vid olika tillfällen stört politiska möten.

Läs mer: Kommunfullmäktige i Umeå avbröts av radikal organisation med kopplingar till Greta Thunberg

På sociala medier diskuteras Thunbergs medverkan flitigt. En som tar CNN och Thunberg i försvar är skådespelerskan Rosanna Arquette.

”(Greta) har extraordinär kunskap”, konstaterar Arquette som också kallar Thunberg för en ”kraftfull röst”.

 

Skribenten Roxane Gay anför ett genusperspektiv på det hela.

 

Andra är mer kritiska.

I tidigare sändningar av CNN:s panel har bland annat regissören Spike Lee deltagit.

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag