Greve överfölls i slott – misshandlades och kidnappades av rånare

Högestads slott där rånet inträffade. Bild: Jorchr/CC BY-SA 3.0
  • Torsdag 23 jan 2020 2020-01-23
E-post 1766

På tisdagen varnade polisen på Österlen för att aggressiva rånare riktar in sig på avsides belägna gårdar. På onsdag kväll utsattes greve Carl Piper för ett brutalt rån i sin bostad på Högestads slott utanför Ystad. Greve Piper misshandlades och kidnappades men behövde inte sjukhusvård, och ska enligt uppgift må bra efter omständigheterna.

Greve Carl Piper, 73, misshandlades, rånades och kidnappades av rånare i sin bostad på Högestad slott utanför Ystad på onsdag kväll, rapporterar Kvällsposten. 

Läs även: Sadistiskt överfall i Ronneby – 83-årige Ivar torterades av rånare i hemmet: ”Han är helt sönder

Larmet kom till polis klockan 19.27. Två rånare ska ha överfallit Piper i hans hem, misshandlat honom och även tvingat med honom i bil för att visa rånarna gods de kunde stjäla. Piper ska inte ha behövt sjukhusvård.

Rånarna, som enligt uppgift till Kvällsposten lämnade platsen i bil, har fått med sig gods, men polisen vill inte gå närmare in på vad som stulits.

Polisen satte upp avspärrningar på platsen, och sent på onsdagskvällen pågick en sökinsats med polishundar och helikopter.

Godset har en egen säkerhetsansvarig och huvudbyggnaden är försedd med säkerhetskameror. Greve Piper, som inte var på plats på godset på torsdagen, tas om hand av sin familj.

– Han mår efter omständigheterna bra och är nu omhändertagen av sina närmaste, säger den verkställande direktören för godset.

Läs även: Flera brutala rån i hemmet i Stockholm under veckan

Redan innan rånet mot greve Piper har Polisen på Österlen varnat för att rånare ger sig på ”avsides belägna gårdar där man kommer med bil och kör in på gårdsplanen” i ett inlägg på Facebook som publicerades på tisdagen.

”Personerna som kommer kan uppfattas som aggressiva och envetna i sitt sätt och försöker komma in i bostaden. Senast igår skedde en incident på en gård i Borrby. Liknande händelser har inträffat i Trelleborg och Tomelilla” skriver polisen och uppmanar de som drabbas att inte släppa in någon och ringa polis på 112.

Läs även: Knivrånades i hemmet på sin Audi RS6 – Andra Audi-rånet på samma dag

Du kan göra skillnad Stöd Nyheter Idag

Hej.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av en större donation?

Kontakta redaktionschef Pelle Zackrisson

PS.
Stort tack till alla er som redan är prenumeranter och/eller donerat. Det är ni som gjort avslöjanden som den irakiske försvarsministern, de tomma tälten i Solna och mycket annat möjligt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag