Grovt misshandlad man misstänkt för rånförsök

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 22 dec 2019 2019-12-22
E-post 1177

RONNEBY En man som hittades svårt skadad och fördes till sjukhus visade sig ha blivit grovt misshandlad när han och en kumpan genomförde ett rånförsök mot en lägenhet. Nu har den skadade mannen anhållits för försök till grovt rån, medan lägenhetsinnehavaren anhållits för grov misshandel.

En man i 20-års-åldern hittades svårt skadad utomhus i Ronneby på fredag förmiddag och fördes med ambulans till sjukhus.

Inledningsvis trodde man att mannen blivit påkörd av en bil. Men sedan visade det sig att mannen blivit grovt misshandlad efter att han genomfört ett rånförsök i en bostad, rapporterar SVT Blekinge.

Läs även: Gravid mamma sköt ihjäl inkräktare

– Det vi har är ett misstänkt rån i en bostad och vi har två gripna. En man är gripen för grovt rån och en för grov misshandel. Han som blev misshandlad ska vara den misstänkte rånaren, säger Evelina Olsson, på polisens ledningscentral i Malmö, till SVT.

Två personer ska ha deltagit i rånförsöket, och den andra personen avvek från platsen. Den 40-årige man som utsattes för rånförsöket har gripits misstänkt för grov misshandel. Mannens lägenhet har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning.

Sent på fredag kväll anhöll jouråklagare den skadade mannen som misstänkt för försök till grovt rån, och den 40-årige mannen som misstänkt för grov misshandel.

Läs även: ”Ensam hemma” i verkligheten – 11-åring med machete jagade bort inbrottstjuvar

Läs även: Småbarnspappa knivskars i sitt hem av män med ”arabiskt utseende” under inbrottsförsök

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag