Han blir ny presschef hos Sverigedemokraterna

Henrik Vinge, presschef i Sverigedemokraterna. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Fredag 6 mar 2015 2015-03-06
E-post 385

STOCKHOLM Nu är det klart att Martin Kinnunen en gång för alla lämnar posten som presschef för Sverigedemokraterna. Istället ska det tuffa och krävande arbetet gå till Henrik Vinge, meddelar han själv till Nyheter Idag. – Det finns nog få personer i Sverige som har samma erfarenhet av krishantering, säger Vinge i telefonen.

Han är 27 år gammal, kommer från Järfälla och har en bakgrund i Sverigedemokratisk Ungdom där han tidigare utmanat sittande ordförande Gustav Kasselstrand om makten i förbundet. Nu är han Sverigedemokraternas nya presschef efter att arbetat som pressekreterare åt både Mattias Karlsson och Jimmie Åkesson. Han efterträder Martin Kinnunen som nuvera är invald som riksdagsledamot. Det är alltså till Henrik Vinge som journalister numera får vända sig när det vankas nya skandaler och chockrubriker om Sverigedemokraterna – och Nyheter Idag har talat med grabben.

Du är ju rätt ung?

– Jo, men jag känner att jag har arbetat i snart ett års tid med pressfrågor för partiet och börjar bli van vid det. Det finns nog få personer i Sverige som har samma erfarenhet av krishantering, skrattar Henrik Vinge i telefonen när Nyheter Idag pratar med honom.

Kan du ge exempel på någon kris du fått hantera?

– Vi har haft hela valåret som varit väldigt intensivt med olika typer av medieutspel och avslöjanden som kommit på löpande band. Efter valet hade vi även situationen med ett oklart parlamentariskt läge, det sätter också tuffa krav på en.

Kommer du ha folk under dig nu när du är chef och allt?

– Ja, vi har idag en grupp av mig och tre personer. Sen kommer vi utöka ytterligare är det tänkt, vi söker just nu efter fler medarbetare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag