Han greps i Norge misstänkt för rekrytering till terrorstaten IS

Ubaydullah Hussain. Foto: Faksimil Youtube
  • Torsdag 10 Dec 2015 2015-12-10
E-post 481

NORGE På torsdagen meddelar norska medier att norrmannen Ubaydullah Hussain har gripits misstänkt för terrorbrott. Hussain är känd i Norge som en kontroversiell islamist och norska motsvarigheten till SÄPO menar att han rekryterat människor till terrorstaten IS.

Gripandet och misstankarna mot Ubaydullah Hussain grundas på en tidigare händelse i Göteborg. I juni i år greps en 18-åring på Landvetter flygplats på väg till Syrien enligt PST, norska motsvarigheten till Säkerhetspolisen. 18-åringen hade rest till Landvetter tillsammans med Ubayhullah Hussain.

I Norge är maxstraffet för att rekrytera människor till terrororganisationer sex års fängelse. Enligt norska mediebolaget NRK, som varit i kontakt med Hussains offentliga försvarare, nekar Hussein till anklagelserna om terrorbrott.

Hussain är inte en okänd figur i norska medier. Han har tidigare uppmärksammats för offentliga demonstrationer där han gett uttryck för radikala islamistiska åsikter.

Nedan ser du ett videoklipp på Youtube med Ubaydullah Hussain.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag