Handgranat detonerade utanför lägenhet på Östermalm

Genrebild.
  • Onsdag 6 sep 2017 2017-09-06
E-post 345

STOCKHOLM Under natten till torsdagen väcktes boende på Östermalm av smällen från en handgranat. Polisen utreder explosionen på Valhallavägen och tekniker på plats jobbar för att säkra bevis. Explosionen sker endast en månad efter att en kvinna blev knivhuggen i området.

Polisen fick larmet om en kraftig smäll i en flerfamiljsfastighet på Östermalm i Stockholm klockan 23:38. Polis på plats bedömer att det handlar om en mindre handgranat som detonerat i trapphuset utanför en lägenhet på Valhallavägen.

– Inga personskador, begränsade materiella skador. Man har gjort en teknisk undersökning där under morgonen och natten, säger polisens presstalesman Anna Westberg till Nyheter Idag.

Westberg berättar också att handgranaten inte exploderade på entréplan utan att det ska ha rört sig om någon eller några våningar upp i fastigheten.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och polisen bedömer i dagsläget att händelsen kan handla om någon form av hot, potentiellt mot någon av de boende i fastigheten. Under natten har polisen förhört flera vittnen men ingen misstänkt gärningsman har gripits än.

Användandet av handgranater är något som är allt mer förekommande i kriminella uppgörelser. Forskare undersöker fenomenet och kan konstatera att när det gäller användandet av handgranater ligger Sverige på en nivå jämförbar med Mexiko.

LÄS ÄVEN: Rekordmånga skjutningar i Sverige jämfört med Europa – Användandet av handgranater på nivå med Mexiko

Det är även mindre än en månad sen som en kvinna blev knivhuggen i både ben och rygg på Östermalm.

LÄS ÄVEN: Kvinna knivhuggen på Östermalm: ”Finns uppgifter som pekar i en viss riktning”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag