Hanif Bali om asylvågen: ”Det kommer bli en smäll”

Hanif Bali. Foto: Per Pettersson
Hanif Bali. Foto: Per Pettersson
  • Fredag 7 jul 2017 2017-07-07
E-post 1998

ALMEDALEN Den moderate riksdagsmannen Hanif Bali varnar för att det kommer komma en smäll för samhället i efterdyningarna av det stora antalet invandrare som Sverige tagit emot de senaste åren.

Bali intervjuades av Svenska Dagbladets Per Gudmundson i Almedalen under torsdagen. Den moderate politikern varnar för att det kommer bli kännbara efterräkningar av den förda invandrings­politiken och att merparten av dem som kom under flyktingkrisen har en utbildningsnivå som inte ens är jämförbar med en svensk grundskole­utbildning. I dagsläget har ingen en lösning på hur man ska kunna utbilda de hundratusentals människor det handlar om så att de kan fungera på den svenska arbetsmarknaden.

– Man måste vara ärlig. Det finns olika modeller för att mildra smällen, men det kommer bli en smäll, säger han.

– De sociala konsekvenserna av den migrationsvåg som har varit nu, den kommer vi få se om tio-femton år. Det vi ser i våra förorter nu, det är migrationssynder från tio-femton år sedan.

Bali säger också att han hoppas att väljarna har förtroende för Moderaterna sedan Fredrik Reinfeldt avgick eftersom partiet nu övergett sin radikala invandringspolitik. Han säger också att han inte är främmande för ett samarbete med Sverigedemokraterna.

– Jag kommer inte gå med på ett fascistisk maktövertagande i Sverige så jag är inte rädd för att sitta i samma rum och diskutera skattesatsen på vad you name it ska vara med en annan person, säger han.

Artikeln är rättad. Hanif Bali sade att han inte är främmande för ett samarbete med SD och ingenting annat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag