Hannah (L) om ”särskilt utsatta” området: Riv och bygg om

Hannah (L) och Hammarkullen. Bild: Pressbild L / Mangan02 CC BY-SA 3.0
  • Lördag 20 maj 2023 2023-05-20
E-post

Området Hammarkullen i Göteborg är med på polisens lista över ”särskilt utsatta områden”, vilket är den värsta klassificeringen på polisens tregradiga skala. Riksdagsledamoten Robert Hannah (L) menar att det till och med är det värsta området i hela Sverige. Därför bör det rivas och byggas om, enligt liberalen.
– Jag tycker inte det är värdigt Sverige, säger han till Nyheter Idag.

I en uppmärksammad text i Dagens Nyheter skriver Janne Josefsson om Hammarkullen, där han adresserar den senaste tidens rapportering från området i nordöstra Göteborg.

Bland annat nämner han den drogförsäljning som skett öppet på biblioteket där också personalen blivit hotad av tonåringar samt utfästelser har gjorts om att döda homosexuella.

”En kriminell klan har numera kidnappat demokratin i denna förort i Göteborg och är på god väg att underminera den och ersätta den med en tystnadskultur”, skriver Josefsson och fortsätter:

”Vi har fått ett farligt läge som inte främst kan förklaras med klassmässigt ursprung utan snarare kulturkrockar. Experter, kriminologer och samhällsvetare har slagit blå dunster i oss med hjälp av journalister som blundat.”

En som länkar till texten på Twitter är riksdagsledamoten Robert Hannah (L), som är uppvuxen i Göteborgsstadsdelarna Gårdsten och Tynnered (också med på polisens lista över utsatta områden). Han menar att Hammarkullen bör rivas och byggas om.

Läs även: Minderårigt gäng terroriserar bibliotek och fritidsgård – personalen vågar inte anmäla

Till Nyheter Idag berättar Hannah (L) att han besökt nästan samtliga av Sveriges utsatta områden. Men inget område har han upplevt som lika illa som Hammarkullen.

– Problemet i Sverige är att vi sitter och räknar hur många skjutningar det har varit istället för att faktiskt analysera friheten, vilka som dominerar och vilka värderingar som dominerar i de här områdena, säger Hannah och fortsätter:

Bli PLUS-medlem och läs Nyheter Idags intervju med Robert Hannah om…

… vad han hoppas att en rivning ska leda till.

… hur framtida Hammarkullen bör byggas.

… några fler områden bör rivas och byggas om.

Bli PLUS-medlem nu!

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag