Här åker skurkarna i backen – nya brittiska polisstrategin

Foto: Youtube/Met Police
  • Tisdag 27 Nov 2018 2018-11-27
E-post 586

LONDON Mopedburna rånare ska tacklas av sina fordon. Även när de körs i full fart. Det är Londonpolisens nya strategi för att komma tillrätta med de rånande gatugängen som plågar staden, uppger flera brittiska medier.

Londonpolisen får nu möjlighet att tackla mopedåkarna även om de inte har hjälm, eller om de är maskerade eller om de kör på ett riskfyllt vis.

Det är poliser som gått en särskild  träning, kallad Skorpion, som får rätt att köra in i flyende skurkar.

I London har den så kallade mopedbrottsligheten – där brottslingar rånar folk på gatan och flyr på moped – ökat lavinartat med 1 000 procent de senaste tre åren i Storbritannien. Enbart i London skedde det 19 000 mopedrelaterade brott förra året enligt The Sun.

The Sun uppger att det tidigare funnits en allmänt spridd uppfattning om att polisen inte får jaga brottslingar på moped som inte har hjälm. Något som lett till hård kritik. Nu gör ändringar i lagen det tydligt att speciellt tränade poliser, som ”Skorpionpoliser”, har rätt att jaga efter även hjälmlösa mopedbrottslingar.

Läs även: Därför vill S ha imamer i skolan: ”Logisk konsekvens”

 

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Borde svensk polis använda samma taktik mot mopedburna skurkar?
2468 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag