Här är de förbjudna bilderna på Peter Springares blombuketter

  • Måndag 6 feb 2017 2017-02-06
E-post 10480

ÖREBRO Trots att det enligt polisens stationsbefäl Johanna Mattsson i Örebro kommit ett beslut ”uppifrån” om att det råder fotograferingsförbud på blommor som skickas till Peter Springare har det läckt ett antal bilder på blombuketterna. Minst ett 60-tal buketter har skickats till Springare under måndagen, men det är troligen betydligt fler än så.

Tidigare under måndagen berättade Nyheter Idag att chefer på polisstationen i Örebro beslutat om ett fotograferingsförbud på blombuketterna som skickas till brottsutredaren Peter Springare. En förklaring, som presstalesmannen Anders Sjöberg ger till Nyheter Idag, är att blommorna kan utgöra en säkerhetsrisk.

– De här blommorna kommer in i vår vanliga postgång kan man säga. Vi måste alltid göra en säkerhetsprövning på de här sakerna, vi vet ju inte vad det är i de här blommorna. Det kanske inte bara är sådana som vill Peter väl, utan det kanske är sådana som tycker att det han skrivit är åt helskotta och vill göra något åt det andra hållet, förklarar Sjöberg.

Förbjudna bilder läcker inifrån polisstationen

Men trots förbudet som Mattsson berättar om kan Nyheter Idag nu publicera en rad bilder på blombuketter som skickats till Peter Springare. Förutom blommor har det även skickats paket och Mattsson berättade att en chokladask också inkommit till polisstationen. Till en början höll Johanna Mattsson koll på antalet blombuketter, men efter att receptionen blev full av blommor tog en annan avdelning över.

Hon uppskattade att det hade kommit in ett 60-tal buketter innan hanteringen lämnades över. Du kan bläddra i vårt bildspel för att se bilderna.

Läs också: Örebropolisen förberedda för kärleksbombning med blombuketter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag