Här är DN-profilens raderade tweet om Södertälje

Bild: Nyheter Idag/Faksimil Twitter
  • Tisdag 18 okt 2022 2022-10-18
E-post 42

Dagens Nyheters politiska redaktör Amanda Sokolnicki hamnade i blåsväder på måndagen efter att hon raljerat om utvecklingen i Södertälje, en stad som skakas av gängmord. ”Södertälje kan anklagas för mycket, men aldrig för att vara tråkigt” skrev Sokolnicki i ett Twitterinlägg, som hon raderade efter hård kritik.

DN:s politiska redaktör Amanda Sokolnicki har profilerat sig själv som en motståndare till SD och att L ingår i den högerregering som gjort upp med partiet.

På måndagen postade Sokolnicki ett inlägg på Twitter med anledningen av utvecklingen i Södertälje, som har haft flera gängmord på kort tid, och dessutom skakas av en politisk skandal där en ledande politiker pekats ut för kopplingar till stadens syrianska maffia.

Läs även: Här retweetar Wolodarski satirisk fejkfilm: ”Otrolig ordväxling”

”Södertälje kan anklagas för mycket, men aldrig för att vara tråkigt” skrev Sokolnicki i tweeten, som snabbt fick mycket hård kritik. På tisdagen har den kontroversiella tweeten raderats.

Sokolnicki är själv från Södertälje och blev ledarskribent på DN år 2014. År 2019 blev hon tidningens politiska redaktör, den första kvinnan på posten i DN:s historia.

Hennes hemstad Södertälje har den senaste tiden varit i rampljuset på grund av en serie gängmord i staden, men också för den politiska maktkamp som pågår, där Kristdemokraternas lokala ordförande Robert Halef anklagas för att ha tvingat bort partikollegan David Winerdal under tvång.

Halef har tidigare pekats ut för att ha kopplingar till Södertäljes syrianska maffia i en rapport från polisens Nationella operativa avdelning, Noa.

Halef nekade till anklagelserna i en debattartikel i Svenska Dagbladet, där han menade att ”en eller flera poliser bakom rapporten har inspirerats av de rasistiska påståendena hos Avpixlat och Flashback.”

Läs även: Vild shootout i Södertälje – torpeder misslyckades med sin fälla

Läs även: Södertälje-Godner (S) vill inte prata om invandringens kostnader: ”Kan bli en polarisering som inte är bra”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag