Här är kommentaren som Moderaterna raderade: ”Ni sålde min röst till svetsarens gäng”

Ted Ekeroth (SD) undrar varför Moderaterna raderade kommentaren. Foto: Faksimil Facebook
  • Måndag 21 sep 2015 2015-09-21
E-post

STOCKHOLM Efter att den rödgröna regeringen presenterade sin budget med en rad skattechocker har Moderaterna försökt utnyttja situationen och plocka poäng på Facebook. Men i kommentarsfältet rasar folk istället över Decemberöverenskommelsen, och Moderaterna raderade en hel postning. Nu kan Nyheter Idag visa vad Moderaterna inte vill att du ska läsa.

Efter att den rödgröna regeringen presenterat sin budget lät inte kritiken vänta på sig. En rad skattehöjningar slår hårt mot bland annat hushåll och bilister, inte minst genom att bensinskatten höjs. Som en reaktion postar Moderaterna en bild på sin Facebooksida där de kritiserar den rödgröna regeringen för skattehöjningarna.

Folk rasar över Decemberöverenskommelsen

Men bilden fick inte det svar Moderaterna hade önskat sig. En rad kommentarer rasar mot Decemberöverenskommelsen och att Moderaterna i princip tillåter den rödgröna regeringen bedriva vilken politik de vill utan att de borgerliga partierna agerar opposition.

En kommentar, från vad vi misstänker är en före detta Moderat kärnväljare, var extra känslosam och kritisk. Så pass kritisk att den raderades från Moderaternas Facebooksida. Men Ted Ekeroth, kommunpolitiker i SD, hade kommentaren sparad och postade den igen på Moderaternas Facebooksida.

”Gråter ni krokodiltårar nu? Vem sålde min röst till svetsaren och resten av idiotgänget? Titta på det för helskotta! Har ni sett dessa människors CV:n?”, börjar det rasande inlägget från den missnöjda före detta Moderatväljaren.

”Ni tog min röst och sålde den till svetsarens gäng”

Vidare tycker den före detta moderatväljaren att det är en stor skam och skandal att alliansen låter nuvarande regeringen ens få styra landet. Han anser att de är högst inkompetenta och gör en dramatisk jämförelse med en ansökan om ICA-kort.

”Hade ni ens låtit någon av dem fylla i er förenklade deklaration eller ansökan om ICA-kort? Vem skrev på DÖ? Jag röstar inte på ert skitparti mer, någonsin. Ni tog min röst och sålde den till svetsarens gäng. Rösta ner budgeten, var en opposition era ryggradslösa svikare! Visa att ni har ryggrad!”

Vidare konstaterar den missnöjda borgerliga väljaren att det enda parti som utgör någon sorts opposition är SD. Och han är inte helt nöjd med den situationen, om vi tolkar hans kommentar rätt.

”Bara SD är det närmaste en opposition man kan komma. Vilken skam, vilken skandal, vilken förnedring. Borgerliga partier lägger sig platt för ett gäng inkompetenta pajasar med tillväxtfientliga drömmar och ett högerpopulistiskt parti ensamt utgör opposition, cashar in på röster och bröstar sig”.

Avslutningsvis undrar den besvikna moderatväljaren om partiet egentligen inser vad de har gjort. Han tycker det är ett stort hyckleri att attackera den rödgröna budgeten som indirekt har stöd från Moderaterna då de inte agerar opposition på grund av Decemberöverenskommelsen.

”Vad är ni för människor? Vad har ni gjort? Inser ni skadans omfattning? Hur har ni mage att ens lägga upp den posten när ni själva är med och hjälper den budgeten att gå igenom era hycklare? You make med sick”, skriver han i slutet på kommentaren som Moderaterna raderade från sin Facebooksida.

Fick över 300 likes

Nyheter Idag har kontaktat Ted Ekeroth som postade den kommentar som ursprungligen blev raderad. Han berättar att hela tråden blev raderad med ursprunglig postning då det bara var negativa kommentarer från Faccebookanvändare. Den kommentar, som Ekeroth lade upp igen, var den som hade fått flest likes, berättar han.

– Just nu har mitt inlägg, där jag återpostade kommentaren, över 300 likes, säger Ekeroth till Nyheter Idag.

Ekeroth känner inte den person som ursprungligen postade kommentaren. Han valde ut den kommentar som fått flest gillningar och återpostade den igen på Moderaternas Facebooksida, berättar han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag