Här attackeras Resecentrum i Strängnäs med fyrverkerier

Bilder ur videon på Instagram.
  • Tisdag 1 jan 2019 2019-01-01
E-post 2222

STRÄNGNÄS Videobilder som publiceras på Instagram av kontot ”ghetto.komedi” visar hur en grupp ungdomar avfyrar fyrverkerier inne i Strängnäs Resecentrum. På grund av attacken tvingades Resecentrum att stänga, rapporterar lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren.

”Gott nytt år”, lyder en hälsning i ett videoklipp som visar när en grupp ungdomar avfyrar ett batteri med fyrverkerier inomhus i Strängnäs Resecentrum. Videoklippet, som publicerats på Instagram, visar hur unga män viftar med armarna och gestikulerar samtidigt som det smäller rejält inne i byggnaden.

– Vid 20.30-tiden har man skjutit in mot stationen i Strängnäs. Det hände i söndags, dagen innan nyårsafton, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl i polisregion öst, till Nyheter Idag.

Lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren har talat med Annica Lundqvist som driver en kiosk i Resecentrum.

– Det har varit relativt lugnt här en tid nu, men de sista dagarna har det urartat fullständigt. Vi känner till de flesta ungdomar som hänger här och vi försöker prata med dem. De flesta är trevliga och det är bara en klick som ska utmärka sig på ett dåligt sätt. Jag är riktigt besvikna på flera av dem, säger Annica Lundqvist.

I kommentarsfältet till videon är reaktionerna blandade. Någon kommenterar med glada tillrop och orden ”Allahu akbar” samtidigt som andra är betydligt mindre imponerade. ”Mer reklam till SD jävla parasiter till människor”, skriver en som reagerar kraftigt negativt på videon.

Nedan kan du se det dramatiska videoklippet på Instagram.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag