Här blockeras tiggarlägret i centrala Malmö – Tidsfrist löper ut klockan 16

Här har människor samlats för att blockera ingången till lägret. Foto: Privat
  • Söndag 1 Nov 2015 2015-11-01
E-post 391

MALMÖ Under söndageftermiddagen hade ett antal människor samlats utanför ett EU-migrantläger på Industrigatan i Malmö för att blockera myndigheterna i händelse av en avhysning. – Det var en del människor som samlades framför ingången till lägret, säger en läsare till Nyheter Idag.

Det är det romska tiggarläget på Industrigatan i centrala Malmö som ska avvecklas. Tidigare under dagen rapporterade tidningen Sydsvenskan att människorna i lägret, som är beläget på en öde industritomt, fått en tidsfrist till klockan 16 på söndagen, därefter ska grindarna stängas.

Men senare under dagen tillbakavisades de uppgifterna i samma tidning. Miljöförvaltningens enhetschef Rima Dauod förklarar för Sydsvenskan att det inte är aktuellt att stänga några grindar.

– Det har uppenbarligen skett ett missförstånd. Vi ska inte stänga några grindar, säger hon till Sydsvenskan.

Människor blockerar ingången till lägret

Mycket tyder på att en polishandräckning kan komma att bli aktuell för att avhysa människorna som bor i tiggarlägret på industritomten. Kommunen har bett polisen om hjälp med handräckning om inte lägret är tömt när tidsfristen går ut klockan 16 på söndagen – samtidigt som människor ska finnas kvar i lägret på eftermiddagen.

– Det var en del människor som samlades framför ingången till lägret för att försöka hindra en sådan avhysning, vad jag kunde förstå, säger en läsare till Nyheter Idag.

I sociala medier råder det ett stort fokus på vad som sker vid migrantlägret. En person berättar på Twitter att några migranter ska köra bort två husvagnar.

Nyheter Idag söker polisen för en kommentar, vi kommer även följa händelseutvecklingen under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag