Här buas presidentfrun ut på jättearenan

Joe och Jill Biden. Foto: Public Domain
  • Onsdag 19 okt 2022 2022-10-19
E-post 67

USA På söndagskvällen amerikansk tid besökte president Joe Bidens fru Jill Biden arenan Lincoln Financial Field i Philadelphia i samband med en NFL-match mellan Philadelphia Eagles och Dallas Cowboys. Det uppskattades inte av supportrarna varav flera började bua och skrika ”Fuck Joe Biden”.

Anledningen till presidentfruns besök var att väcka uppmärksamhet kring Vita husets initiativ mot cancer, rapporterar Fox News.

På planen fick hon sällskap av tidigare cancerpatienter som återhämtat sig från sjukdomen och tillsammans sjöng de Philadelphia-lagets kampsång ”Fly, Eagles Fly” innan matchen tog fart.

Jill Biden – som precis som sin make är en stor supporter av det amerikanska fotbollslaget Philadelphia Eagles – skriver glatt om besöket på Twitter.

NFL skriver också om besöket på ligans officiella twitterkonto.

Men alla var inte lika nöjda över presidentfruns besök. Enligt flera som närvarade på arenan fick Jill Biden motta mängder med burop när hon befann sig på planen. Det skriver bland annat det tidigare NFL-proffset Clay Harbor.

På Twitter sprids också videor, som i kontrast till NFL:s video, uppges visa hur presidentfrun buas ut av arenan och hur vissa börjar sjunga ”Fuck Joe Biden”.

Arenan Lincoln Financial Field i Philadelphia har en kapacitet på nära 70 000 åskådare. Hur stor del i publiken det var som deltog i buandet är oklart.

Läs även: Allt större oro för Bidens mentala hälsa

Läs även: Bidens skräcksiffra – sämsta stödet för en president i modern tid

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag