Här demonstrerar PEGIDA i Tyskland efter terrordåden

PEGIDA-demonstration i Tyskland. Foto: Faksimil Youtube / Ruptly
  • Måndag 12 jan 2015 2015-01-12
E-post 243

TYSKLAND Demonstrationerna mot islamisering i tyska Dresden fortsätter och idag väntas ännu ett rekord i antalet deltagare efter terrorattentaten i Paris. Vi följer PEGIDA-demonstrationerna live under kvällen på Nyheter Idag.

Efter terrorattentaten har islamkritiska organisationer fått ytterligare vatten på sin kvarn. Redan innan terrordådet i Paris var PEGIDA-rörelsen på frammarsch och Nyheter Idag har även berättat att en svensk gren av PEGIDA är på väg att startas.

– Medierna i Sverige vill ge en bild av att det är små protester men när man kollar internationella sidor ser man att det är tusentals, till och med tiotusentals som går ut för att protestera, förklarade Henrik Rönnqvist, intiativtagare till PEGIDA Sverige, till Nyheter Idag.

Demonstrationerna började i den tyska staden Dresden tidigare under hösten och har sedan dess vuxit sig allt starkare. Idag väntas ännu ett rekord i antalet deltagare i Dresden samtidigt som folk börjar demonstrera i fler Europeiska städer. I Norges huvudstad Oslo ska det enligt uppgifter pågå den första PEGIDA-demonstrationen idag.

Nedan kan du se en live-länk från Tyskland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag