Här dödskraschar flygplanet på motorvägen: ”Fullt med utbrända bilar och motorcyklar”

Här dödskraschar planet till marken. Foto: Faksimil Youtube
  • Lördag 22 aug 2015 2015-08-22
E-post 28

STORBRITANNIEN I samband med en flyguppvisning i södra England störtade ett militärflygplan ner mot en motorväg och kraschade. I en dramatisk video som publicerats på Youtube syns hur flygplanet fattar eld när det dödkraschar in i trafiken. – Det såg ut som att det gick ner i mötande trafik. Det var fullt med utbrända bilar och motorcyklar, säger ögonvittnet Chris Blewett, 47, till The Telegraph.

I samband med en flyguppvisning utanför staden Brighton i södra England hände det som inte får hända. Ett militärflygplan från 1950-talet av modell Hawker Hunter störtade ner mot marken och kraschade på en fullt trafikerad motorväg. Flera människor blev ögonvittnen till dödskraschen, rapporterar brittiska medier.

På lördagseftermiddagen rapporterar den brittiska tidningen The Telegraph att totalt sju människor har konstaterats döda till följd av den dramatiska flygplanskraschen.

– Det såg ut som att det gick ner i mötande trafik. Det var fullt med utbrända bilar och motorcyklar, säger ögonvittnet Chris Blewett, 47, till the Telegraph.

I en video som publicerats på Youtube syns videobilder på hur planet dödsstörtar ner i marken. Ett stort eldklot stiger upp mot skyn i de dramatiska videobilderna.

Flygplansmodellen har även använts i Sverige

Den flygplansmodell som dödskraschade under flyguppvisningen, ett enmotorigt brittiskt stridsflygplan av modell Hawker Hunter, ingick i det svenska flygvapnet mellan åren 1955 och 1969. Då hade planet beteckningen J 34 i den svenska försvarsmakten. Flygplansmodellen kom senare att ersättas med det svensktillverkade J 35 Draken som byggdes av Saab.

Nedan ser du när planet dödsstörtar på motorvägen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag