Här fångas fasansfulla knivattacken på film

Bild: Faksimil Twitter
  • Torsdag 8 jun 2023 2023-06-08
E-post

Den syriska medborgare som misstänks för morgonens knivattack i franska staden Annecy har bott i Sverige i tio och har nyligen fått asyl i Sverige, uppger franska medier. Filmer på attacken, där man bland annat ser mannen knivhugga ett barn, sprids på sociala medier. 

En film som visar delar av morgonens knivattack på franska barn i staden Annecy sprids på sociala medier.

På filmen ser man bland annat hur mannen, som ska vara en syrisk migrant född 1991, knivhugger ett barn i en barnvagn, trots att kvinnan som kör barnvagnen försöker avvärja attacken.

På filmen ser man också hur flera personer försöker ingripa mot den knivbeväpnade mannen, i synnerhet en man med ryggsäck.

Läs även: Dömdes för bidragsbrott i Eskilstuna – sedan knivhögg han barn i Frankrike

Uppdatering: Filmen har nyligen raderats från twitter.

På en annan film ser man hur den knivbeväpnade mannen lämnar platsen, medan han förföljs av den man med ryggsäck som försökt ingripa på lekplatsen.

Franska BFMTV uppger att mannen är en 31-årig syrisk medborgare med bakgrund i Sverige enligt en poliskälla.

Mannen identifieras av BFMTV som Abdalmasih H, och han har bott i Sverige, där han har fru och barn, i tio år innan han ansökte om asyl i Frankrike i november förra året.

Sedan dess har han emellertid beviljats asylstatus i Sverige, vilket ledde till att franska myndigheter nekade hans ansökan.

Enligt en källa ska han ha burit ett kors och en kristen bönbok när han arresterades. I sin asylansökan anger han sig som ”kristen från Syrien”.

Mannen ska även ha knivhuggit en äldre person innan han övermannades av polis.

– När han såg att han var omringad av polisen, gick han till ett äldre par och knivhögg en av dem, säger vittnet Ferdinand till BFMTV.

Sammanlagt sex personer skadades under attacken. Av dem var fyra barn och två vuxna. Två av barnen och en av de vuxna är allvarligt skadade enligt BFMTV.

Läs även: Uppgift: Syrier gripen efter knivattack på lekplats i Frankrike – minst sex barn skadade

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag