Här får Peter Springare blommor på stan: ”Får jag ge dig en kram?”

  • Måndag 6 feb 2017 2017-02-06
E-post

ÖREBRO Se videon när Örebroaren Tony Marogi, som kom till Sverige från Syrien när han var fyra år, köpte blommor och överlämnade dessa till polisens utredare Peter Springare som stod utanför korvkiosken vid polishuset. – Får jag ge dig en kram? frågar Margori och kramar sedan om Springare som håller i blombuketten.

Tidigare har Nyheter Idag berättat hur polishuset i Örebro har kärleksbombats med blommor från hela Sverige efter att polisens utredare Peter Springare publicerat ett viralt Facebookinlägg i helgen. Där redogör Springare för hur en veckas brottsutredning kan se ut och han berättade i sin statusuppdatering att det nästan uteslutande är människor från mellanöstern och norra Afrika som är misstänkta gärningsmän.

Samtidigt kom Springare att anmälas till åklagare för att han berättat öppet om vilka gärningsmännen oftast är. Åklagaren ska titta på om det är något brottsligt som Springare har skrivit. En del har gått så långt att de anklagar Springare för rasism.

Men Tony Marogi, som själv är född i Syrien, är av en annan åsikt. Han köpte blommor och begav sig till polishuset i Örebro. Väl där fick han syn på Peter Springare vid en korvkiosk, varpå han överlämnade blommorna och pratade en liten stund med brottsutredaren. Allt filmades av Marogis kompis som stod alldeles intill.

– Får jag ge dig en kram? frågar Marogi i videon.

Se hela videon högst upp i artikeln!

Läs hela intervjun med Tony Marogi: Tony från Syrien gav blommor till Springare: ”Viktigt att ta hand om Sverige”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag