Här går de till attack mot polisen med bangers: ”När vi kommer till platsen brinner bildäck”

En smällare har precis kastats mot polisen i Hovsjö. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 4 sep 2016 2016-09-04
E-post 320

SÖDERTÄLJE Ett stort polispådrag åkte till Södertälje efter att en SL-buss blivit attackerad i stadsdelen Hovsjö. När Nyheter Idag anländer till platsen står en gruppering med ungdomar och kastar bangers mot en polisbil. – När vi kommer till platsen brinner det bildäck, säger Mats Almquist vid polisens regionledningscentral till Nyheter Idag.

För andra dagen i rad är det oroligt i stadsdelen Hovsjö i Södertälje. Tidigare dygn har det gillrats en fälla för polisen, berättar Aftonbladet. Då har man försökt locka räddningstjänsten till platsen genom att tända eld på skräp. Men räddningstjänsten upptäckte fällan i sista stund och kunde undvika den i väntan på polis, berättar tidningen.

Men natten mot söndagen var det dags igen. När Nyheter Idag ringer till Mats Almqvist, befäl vid Stockholmspolisens regionledningscentral, bekräftar han att det varit oroligt i Hovsjö.

– Det började klockan 00.04 med att man kastade bangers mot en buss.

Aftonbladet rapporterar att det även kastats stenar, men det är inget Almqvist kan bekräfta. Han säger att det ”eventuellt” har skett. Samma sak gäller uppgifterna om att en ruta på bussen ska ha skadats. När Nyheter Idag anländer till platsen väljer bilförare att backa undan från en gata som går genom Hovsjö, för att undvika passera där en grupp ungdomar har samlats.

Ett stycke längre fram står en polisbil på gatan och plötsligt kastar någon en banger, en sorts kraftig smällare, i riktning mot polisen. Nyheter Idag lyckas fånga en bild på situationen sekunder efter att smällaren briserat. Även Almqvist bekräftar efteråt att polisen blivit attackerad.

– När vi kommer till platsen brinner det bildäck i höjd med Hovsjö centrum och så slänger man bangers mot oss från någon gångbro.

Ingen är gripen eller frihetsberövad, trots att polisen satt in flera resurser där även helikopter ingår.

– Nu är det lugnt i området. Vi finns kvar i området med lite resurser, men det händer ingenting, säger Almqvist vid 02.30 tiden natten mot söndagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag