Här hånar Löfvens tjänsteman Lamotte efter våldsamma attacken

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 15 dec 2019 2019-12-15
E-post 10125

SVERIGE I ett Facebookinlägg om sitt reportage i Kronogården skriver journalisten Joakim Lamotte om hotbilden mot honom inför reportaget. Nu hånas han av LO-tjänstemannen Mats Erikson på Twitter. ”Detta kan vara det töntigaste inlägg som skrivits i år”, skriver Erikson. Eriksons inlägg har gillats av flera svenska journalister och statsminister Stefan Löfvens politiskt sakkunnige Joel Stade.

Joakim Lamotte blev misshandlad, rånad och hotad under sitt livereportage i det utsatta området Kronogården i Trollhättan på torsdagen. I samband med livesändningen blev också en polis skadad.

I ett Facebookinlägg berättar Lamotte att han inför reportaget hade en dålig känsla och därför hade författat ett avskedsbrev på Facebook, tidsinställt så att det skulle gå ut om han inte kom tillbaka.

”Det kanske låter drastiskt, men jag hade fått information om att personer i Trollhättan planerade att plocka mig om jag dök upp där för att göra reportage. Och jag visste sedan tidigare att Kronogården är en av Sveriges farligaste platser just nu.”

Läs mer: Brittisk journalist bad Lamotte om ursäkt för de svenska journalistkollegorna

Nu hånas Lamotte av Mats Erikson, politisk sekreterare på LO. Erikson har tidigare jobbat åt Socialdemokraterna.

”Detta kan vara det töntigaste inlägg som skrivits i år. Lamotte hälsar från pojkrummet”, skriver Erikson.

 

Inlägget har gillats av olika opinionsbildare och journalister.

Joel Stade, politiskt sakkunnig hos Stefan Löfven och regeringskansliet är en av dem som tryckt på ”gilla”-knappen.

 

Även Lilian Sjölund, politisk redaktör (liberal) på Ljusnan, verkar tycka att Mats Erikson har en poäng. Lilian Sjölund har tidigare skrivit en hyllad bok om hat mot journalister, ”Hatad”. I boken beskriver Sjölund hur hon själv har blivit hotad med fysiskt våld, hotad till livet och fysiskt attackerad.

 

Mathias Ståhle, journalist på Svenska Dagbladet, har också gillat tweeten där Mats Erikson kallar Joakim Lamottes Facebookinlägg för ”det töntigaste inlägg som skrivits i år”. Ståhle har tidigare fått flera journalistpriser, bland annat Advokatsamfundets journalistpris 2017.

 

Ståhle kommenterar också inlägget där Lamotte berättar om hur han misshandlades och rånades i en annan tweet. ”Älskar att hans (Lamottes) inlägg handlade om Troll-hättan. Kan inte sluta att fnissa åt det”, skriver Ståhle.

 

På Sveriges kommuner och Regioner, gamla Sveriges Kommuner och Landsting, SKL/SKR, är Irene Tinglöv pressekreterare. Hon gillar också också Eriksons tweet.

Alla bilder: Twitter

Här kan du läsa hela Joakim Lamottes Facebookinlägg:


Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag