Här hånar Sjöstedt Liberalerna

Bild: Faksimil Twitter/Wille Öhgren/CC BY-SA 4.0
  • Måndag 30 nov 2020 2020-11-30
E-post

Liberalerna ligger illa till i opinionsmätningarna, där partiet en längre tid legat under riksdagsspärren på fyra procent. Nu hånas partiets siffror av Vänsterpartiets tidigare partiledare Jonas Sjöstedt, som i ett inlägg på Twitter från sitt nya hemland Vietnam visar hur han dricker en öl som han skriver inte är ”särskilt stark, bara någon procent mer än Liberalerna”.

Det har gått dåligt för Liberalerna i opinionen. Partiet har legat under fyraprocentsspärren en längre tid i mätningarna, och i den senaste mätningen från Nyheter Idag/Sentio fick partiet bara 3,3 procent.

Läs även: Ny blytung högermajoritet när SD blir största parti i Sentio

Betydligt mer framgångsrik hos väljarna var Vänsterpartiets tidigare partiledare Jonas Sjöstedt, vars parti fått sina bästa siffror sedan 90-talet under Sjöstedts sista tid som partiledare.

Sjöstedt, som flyttat till Vietnam där hustrun Ann Måwe är svensk ambassadör, hånar nu Liberalernas usla siffror i ett inlägg på Twitter.

I inlägget har Sjöstedt med en selfie där han dricker en öl på en krog i Vietnam, och i texten skriver Sjöstedt att ölen han dricker är  en ”enormt populär vietnamesisk färsköl på fat a 3-4 kronor glaset. Inte särskilt stark, bara någon procent mer än Liberalerna”.

Läs även: Liberalerna fortsätter ducka frågor om fiaskoskatt på plastpåsar

Läs även: Sabuni (L) öppnar för att höja bensinskatten

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag