Här hånar vänstern oro över bostadsrånen – sedan rånas en familj på Östermalm

Bild: Pixabay/Faksimil Twitter
  • Tisdag 23 nov 2021 2021-11-23
E-post 266

STOCKHOLM Efter att Volati-grundaren Patrik Wahlén skrivit om sin oro för att bli rånad i sin bostad hånades han av flera inom vänstern på Twitter, och en krönika i DN menade att högersympatisörer är ”livrädda för allt”. På måndag kväll utsattes en familj för ett brutalt rån på Östermalm, där mannen fick ett vapen mot huvudet inför familjen enligt uppgift till Aftonbladet.

En familj utsattes för ett grovt rån i en bostad på Östermalm i Stockholm på måndag kväll, rapporterar Aftonbladet. Enligt uppgift till tidningen rånades mannen på sin Rolex-klocka och fick ett vapen riktat mot sitt huvud inför sin familj.

Polisen bekräftar på sin hemsida att ett par personer blivit rånade på värdesaker och hotats med ett vapenliknande föremål.

– Vi har inlett en förundersökning om grovt rån, säger Anders Bryngelsson vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.

Läs även: Kändis pistolrånad i sitt hem

Några timmar innan rånet publicerade Expressen en krönika av Patrik Kronqvist om hemrånen mot förmögna hushåll. I krönikan skriver Kronqvist att förmögna människor i Sverige utsätts för grova rån av bilar och klockor i hemmet, och att en planerad kidnappning av en förmögen familjs barn kan ha  stoppats av polis efter en biljakt i Stockholm.

Kronqvist konstaterar också att många ur vänstern reagerar på den grova kriminaliteten mot förmögna med hån. Ett exempel är hur Patrik Wahlén, grundare av investmentbolaget Volati, skriver på Twitter om hur han reagerade på att läsa om det misstänkta kidnappningsförsöket, där de misstänkta förövarna ska ha haft kläder från budfirman DHL.

Efter Wahléns tweet börjar ”Sverige 2021” trenda på plattformen. Anledningen är att så många vänsterkonton hånar Wahléns tweet.

Det är inte bara anonyma konton som hånar Wahlén. Även Joel E Svensson på vänsterorganisationen Skiftet deltar i hånet.

Liksom författaren och poddaren Sebastian Mattsson, tidigare sportjournalist på Expressen.

Även Vänsterpartiets riksdagsledamot Ali Esbati deltar i hånet.

Dagens Nyheter-skribenten Kristofer Ahlström kommenterade inte Wahléns tweet på Twitter, utan skriver istället krönikan ”Verkar skitjobbigt att vara högersympatisör och livrädd för allt” som publiceras av DN.

”En omtalad tweet om rädslan som uppstår när ett DHL-bud ringer på dörren säger allt om högerns ideologiska säljstrategi” skriver Ahlström i krönikan.

Poddaren och krönikören Anna Björklund är mindre road av hånet mot Wahlén. ”Tänk om man varit barnlös och riktigt fattig då hade man verkligen kunnat flabba om skämten om lägenhetsrån” skriver Björklund, som bor på Östermalm med sin familj.

Läs även: Anna Björklund: ”Alla skämt som stoppats har berört flyktingar, SD eller rasism”

Läs även: Ramaskri mot ”Jag hatar Annie Lööf”–krönika

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag