Här jazzar Jimmie Åkesson loss på pianot

  • Onsdag 16 Dec 2015 2015-12-16
E-post 674

STOCKHOLM Vid Sverigedemokraternas stormöte på Stockholmsmässan under onsdagskvällen passade gruppen Bedårande barn, tillsammans med partiledaren Jimmie Åkesson, på att framföra ett antal låtar.

I Victoriahallen på Stockholmsmässan, som under 90-talet brukade användas som arena för Melodifestvalen, tog Åkesson efter sitt tal plats vid pianot och med sångaren Marcus Öhrn vid mikrofonen spelades bland annat Ultima Thules ”Fädernesland”. Drygt 300 personer, mestadels partimedlemmar, närvarade vid konserten.

Efter framträdandet satte sig Åkesson och gruppen vid ett bord utanför hallen och signerade den nysläppta singeln ”Jag tänker be för Sverige”, en cover på den kristna sångaren Simon Ådahls låt med samma namn. En kö formades ganska snabbt vid bordet.

Ådahl själv har reagerat med avsky mot att Åkesson använder sig av hans låt och att han spelat in en cover på den.

– Åh kära nån, det känns inte bra. Nu blir jag alldeles orolig här. Det här är ju en bönesång som gäller kristna människor. Faktum är att inget politiskt parti ska ta en politisk poäng på min låt, sade Ådahl till journalisten Emanuel Karlsten i samband med att han fick beskedet.

Artikeln är rättad; gruppen heter Bedårande barn.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag