Här knockas klimataktivisten: ”Löneförhöjning måste gå till kameramannen”

Bild: Faksimil TikTok/Twitter
  • Söndag 28 maj 2023 2023-05-28
E-post

I lördagens final i TV4-programmet ”Let’s Dance” stormade klimataktivister från Återställ våtmarker scenen mitt under finalisten Charlotte Kallas dans. Då blev en av dem knockad av kameran som åkte rakt in i ansiktet. Nu hyllas kameramannen på Twitter. ”2023 högsta löneförhöjning måste gå till kameramannen”, skriver en användare.

Iförd en skylt med texten ”ÅTERSTÄLL VÅTMARKER” gjorde en manlig aktivist entré på dansgolvet. Med sig hade han ytterligare två personer, däribland en kvinnlig kumpan som kastade gul färg framför sin kamrat.

Men aktionen gick kanske inte som aktivisterna hade väntat sig, då mannen nästan omedelbart knockades av kameran som träffade honom mitt i ansiktet och föll till golvet.

På sociala medier sprids ett klipp som visar händelsen.

Rasim Reiz är inte den enda som hyllar som kameramannen.

I samband med händelsen larmades polisen till TV4-studion och tre personer är nu misstänkta för skadegörelse.

– De här personerna har vi identifierat. Sen har vi hållit förhör och dokumenterat den skadegörelse de i nuläget är misstänkta för. Sedan har de avvisats från platsen, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Expressen.

Tina Kronberg Berggren, 30, är en av aktivisterna som stormade scenen och som nu misstänks för skadegörelse.

– Media är ett otroligt verktyg för att nå ut, och vi ser att folk har blivit upplysta om våtmarksfrågan och hur farlig torvbrytningen är, säger hon till Expressen.

Läs även: Film: Klimataktivister vägrar flytta sig från vägen – rasande mamma kör på dem

Läs även: Därför körde arga mamman på aktivisterna: ”Oförskämda”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag