Här marscherar självmordsbombarna

  • Lördag 21 jun 2014 2014-06-21
E-post

BAGDAD Shiitiska milismän gick ut på gatorna i Bagdad under lördagen i en massiv styrkedemonstration, marscherandes i tusental med ett brett spektrum av vapen. Bland annat syns bombbälten runt magen på milismännen.

Sajten Buzzfeed publicerar flera bilder från Irak där ett stort antal milismän marscherar på Bagdads gator i en form av styrkedemonstration. Nyligen har stora delar av nordöstra Irak varit utsatta för terrordåd från den framryckande organisationen ISIS / ISIL.

Marcherar med bombbälte runt magen

På en av bilderna syns flera milismän marschera med bombbälten runt magen. Milismännen tillhör Shia-islam vilket omfattar ungefär 10% av världens muslimer. I länderna Irak och Iran är dock shiaislam den dominerande religionen. Terrororganisatinen ISIS / ISIL som tidigare opererat i Syrien har de senaste veckorna tagit sig över gränsen till Irak. De är kända för extremt brutala avrättningar av främst shiamuslimer.

”Vi kommer skydda vårt land”

Milismännen ska enligt uppgifter vara fristående från den Irakiska armén. Det har tidigare rapporterats i flera medier att den officiella armén i Irak är svag och dåligt organiserad, varför många farhågor har väckts om att armén ej ska kunna stoppa ISIS / ISIL.

– Det här är ett budskap som visar att vi kommer skydda vårt land, sade Ibrahim al-Jaberi, en äldre präst på plats vid lördagens marsch i centrala Irak, skriver sajten buzzfeed.

I nedan video ser du när milismännen marscherar i centrala Bagdad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag