Här misshandlar Turkiska presidentens livvakter demonstranter i USA

Foto: Wikpedia & Faksimil Twitter.
  • Onsdag 17 maj 2017 2017-05-17
E-post 406

WASHINGTON Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan befinner sig på statsbesök i USA. Han bemöttes av demonstranter som hans livvakter valde att misshandla blodiga. I ett filmklipp kan man bland annat se flera män som slår och sparkar på en kvinna som ligger ner.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan befinner sig på statsbesök hos USA:s president Donald Trump. Presidenterna ska bland annat diskutera Trumps senaste beslut om att beväpna den kurddominerande socialistiska milisen, Folkets Försvarsenheter, YPG, en organisation som Turkiet brännmärkt som terrorister.

– Vi kan inte acceptera närvaron av terroristorganisationer som hotar den turkiska statens framtid. Vi hoppas att den amerikanska regeringen sätter stopp för denna blunder och ändrar sin inställning, kommenterade Turkiets vice premiärminister Nurettin Canikli beslutet.

LÄS ÄVEN: Turkiet rasande när USA beväpnar kurdiska socialister

Under statsbesöket hade flertalet demonstranter samlats för att protestera mot Erdogans hårt kritiserade politik. Då svarade Erdogans livvakter med att rusa mot demonstranterna och misshandla dem blodiga.

Ett filmklipp visar förloppet, bland annat kan man se en kvinna bli övermannad av flera män som sparkar mot hennes huvud. Amerikansk polis var tvungen att dra batonger mot de våldsamma turkarna som inte kunde tolerera den amerikanska demonstrationsfriheten.

Enligt Aftonbladet ska en talesperson för akutsjukvården i Washinton DC uppgett att två av de nio personer som skadades i attacken fick så allvarliga skador att de var tvungna föras till sjukhus med ambulans.

Se filmen på när turkarna attackerar demonstranter i Washington DC.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag