Här misshandlas transvestiten på Sergels Torg

Bild: Faksimil Twitter
  • Onsdag 10 aug 2022 2022-08-10
E-post 404

”Rätt år den dära emo trans bög rasist fittan”. Så skriver den person som ursprungligen delade en film som visar hur en transvestit attackeras av ett ungdomsgäng när hon försöker tala på Sergels Torg. Polisen utreder händelsen som ett hatbrott.

På söndagen, som var prideveckans sista dag, attackerades en transvestit i 55-årsåldern av ett ungdomsgäng på Segels Torg, rapporterar Bulletin.

Kvinnan kampanjade för hbtq-rättigheter när hon bland annat blev slagen i huvudet och fick föremål kastade på sig. Ett antal ordningsvakter såg passivt på innan de till sist ingrep. Polisen utreder händelsen som ett hatbrott.

Läs även: Lesbiskt par ville inte kyssas – misshandlades av gäng

På ett filmklipp som sprids på sociala medier ser man hur kvinnan står på ett podium med en megafon. Plötsligt attackeras kvinnan bakifrån med ett tillhygge av en person som sprungit upp på podiet.

Sedan kastar en person i publiken vatten på kvinnan, varefter en annan person rusar upp på podiet och slår kvinnan i ansiktet. Då ingriper slutligen vakterna och tar kvinnan åt sidan.

”Rätt år den dära emo trans bög rasist fittan” skriver personen som ursprungligen delade filmen på sociala medier. Här sprids filmen vidare av fotografen Roger Sahlström på Twitter.

– Kvinnan har använt sig av sin yttrandefrihet, ungdomarna var där av annan anledning, säger polisens presstalesman Daniel Wikdahl till Bulletin.

Ett antal personer ska ha avlägsnats från platsen efter överfallet, och polisanmälningar om misshandel, skadegörelse, olaga hot, grov stöld och våldsamt upplopp har tagits upp.

– En person frihetsberövades vid tillfället. Jag tror inte någon sitter kvar fortfarande då det rör sig om tonåringar, och ungdomar i nedre tonåren, säger Wikdahl till Bulletin.

Läs även: Här misshandlas gatuförsäljaren till döds – kallade kvinna för ”vacker”

Läs även: Gardell kräver att moskéer välkomnar homosexuella

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag