Här påbörjar polisen insats mot tiggarlägret i Malmö

En privatperson på plats dokumenterade polisens arbete. Foto: Privat
  • Tisdag 3 Nov 2015 2015-11-03
E-post 751

MALMÖ Tidigt på tisdagmorgonen påbörjade polisen en massiv insats för att säkra området runt ett tiggarläger på en industritomt i Malmö. – I just det här fallet handlar det om att vi ska medverka till att kommunens personal ska kunna verkställa sitt beslut utan att riskera att bli hindrade eller komma till skada, säger Tommy Sverngard, kommenderingschef hos polisen.

Tidigt på tisdagmorgonen inledde polisen en massiv insats mot ett tiggarläger på en industritomt i Malmö. I förra veckan meddelade tidningen Sydsvenskan att de boende i lägret fått en tidsfrist till klockan 16 på söndagen, men ingen insats ägde rum den dagen från myndigheterna.

Däremot samlades ett stort antal vänsteraktivister på platsen för att visa stöd för de boende i tiggarlägret, men även malmöbor som var kritiska mot lägret sökte sig till platsen för att se vad som hände.

Massiv mobilisering från polisens sida

Polisen påbörjade förberedelserna redan på måndagkvällen och kallade in personal från hela landet. Det är inte bara ordinarie poliser, utan även kravallpoliser och ett stort antal fordon som mobiliserats för den pågående insatsen.

– I just det här fallet handlar det om att vi ska medverka till att kommunens personal ska kunna verkställa sitt beslut utan att riskera att bli hindrade eller komma till skada, säger Tommy Sverngard, kommenderingschef hos polisen i ett pressemeddelande.

Uppgifter till Sydsvenskan gör gällande att en person är gripen för att ha bitit en polis. Den bitne polismannen ska vara lindrigt skadad.

Läs också: Vänsteraktivist blev påkörd av ambulans vid tiggarlägret – Fångades på film

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag